Skincare routine

Mijn skincare routine: welke stappen ik volg voor mijn gezichtsverzorging

Dat een goede huidverzorging belangrijk is weten we allemaal. Maar welke volgorde en stappen heeft een goede skincare-routine? Op het internet is daar veel informatie over te vinden en op basis daarvan heb ik zelf mijn gezichtsverzorging samengesteld.

Ben jij benieuwd hoe mijn skincare routine eruit ziet? Van reinigen tot smeren, stap voor stap leg ik het je uit en laat ik zien welke producten ik gebruik.

De stappen van mijn ochtend skincare-routine:

Stap 1: Huidreiniging

De reiniging van de huid is natuurlijk een hele belangrijke stap in een skincare-routine. Meestal gebruik je eerst een cleanser en daarna een toner. Ik gebruik een Micellair water. Dit is een cleanser en tonic in 1.

Om wakker te worden doe ik eerst lauwwarm water in mijn gezicht en dat dep ik droog met een zachte handdoek. Daarna doe ik wat micellair water op een watje en reinig mijn gezicht.

Ik gebruik de micellair water van Balea. Deze is voor de droge en gevoelige huid en ik vind hem erg fijn. Mijn huid gaat hier niet van irriteren en wordt er ook niet droog van.

Deze micellair water van Balea is te koop bij de DM in Duitland. Dit is een Duitse drogisterij.

Stap 2: Scrub/ Exfoliant

Met een scrub of exfoliant zorg je ervoor dat de dode huidcellen weggaan. Er wordt aangeraden om dit 1 tot 2 keer in de week te doen. Ik gebruik 1 keer in de week een scrub. Een exfoliant is wat zachter voor de huid dan een scrub en heeft eigenlijk de voorkeur maar ik heb nog een scrub in huis die ik eerst op wil maken.

Ik gebruik deze Hydra Micropeeling met groene thee van Mineral Care Spa die ik bij de schoonheidsspecialist heb gekocht. Deze ruikt goddelijk maar ik moet eerlijk zijn dat ik na het scrubben altijd het gevoel heb dat mijn huid van trekkerig en droog is. Ik zou hem wat dat betreft ook niet aanraden als je een droge en gevoelige huid van jezelf hebt zoals ik. Zodra deze op is, ga ik op zoek naar een exfoliant.

Stap 3: Serum

Serums bevatten een hoge concentratie aan actieve ingrediënten en deze worden op een dieper niveau door de huid opgenomen. Serums zijn ideaal om een specifiek huidprobleem aan te pakken, zoals rimpels of een droge huid. Het wordt aangeraden om iedere dag een serum te gebruiken. Nu moet ik toegeven dat ik daar minder consequent in ben. Ik gebruik meestal 2 tot 3 keer in de week een serum.

Ik gebruik het vitamine C serum van Balea. Dit serum zorgt voor een egale en stralende teint. Het zorgt ervoor dat fijne lijntjes en rimpels worden gladgestreken en de antioxiderende werking beschermt de huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Het serum ruikt heerlijk, een beetje een sinaasappelachtige geur. Bij mij werkt het serum goed. Ik heb een minder droge en rode huid sinds ik het serum gebruik.

Dit vitamine C serum van Balea is te koop bij de DM in Duitland.

Stap 4: Dagcrème

Een goede dagcrème beschermd en hydrateert de huid. Een dagcrème moet ook minimaal SPF 30 bevatten. De zon beschadigd namelijk de huid en zorgt voor vroegtijdige huidveroudering, pigmentvlekjes en zelfs huidkanker.

Ik gebruik de Ultra Sensitive anti-age dagcrème van Balea Med met SPF 15. Nu hoor ik je denken: maar net vertelde je dat een dagcrème minimaal SPF 30 moet bevatten. Klopt! Ik gebruik na mijn dagcrème nog een aparte zonbescherming (zie stap 5). Dus deze crème is ook helemaal goed. De crème bevat geen parfum, parabenen en kleurstoffen waardoor hij heel geschikt is voor de gevoelige huid. Ook zit er hyaluronzuur in wat goed is als je een droge huid hebt.

Na het intrekken van de crème doe ik make-up op, als ik daar zin in heb. Ik draag namelijk ook regelmatig geen make-up.

Deze dagcrème van Balea is te koop bij de DM in Duitsland.

Stap 5: SPF voor zonbescherming

Zoals ik al zei bij stap 4 moet een goede dagcrème minimaal SPF 30 bevatten. Heeft jouw dagcrème dat niet? Geen ramp, je kunt ook een aparte zonbescherming gebruiken.

Ik gebruik de Sensitive expert + gezicht spray met SPF 50 van Garnier Ambre Solaire. Deze zonbescherming kun je over je make-up sprayen. Hij laat je make-up niet uitlopen, wordt niet vettig en glanst niet op het gezicht! Ik ben een ontzettende fan van deze spray. Hij is bijna op en ik ga 100% zeker een nieuwe kopen.

Ik kocht deze zonnebrandspray van Garnier Ambre Solaire bij de DM in Duitsland. Hij is ook te koop bij de Nederlandse drogist zoals Kruidvat en Etos.

De stappen van mijn avond skincare-routine:

Stap 1: Huidreiniging

De huidreiniging in de avond is hetzelfde als in de ochtend. Ook hier gebruik ik weer het Micellair water van Balea.

Stap 2: Concentraat of serum

Na het reinigen van mijn gezicht gebruik ik 1 keer in de week een concentraat of serum in de avond. Zowel een serum als concentraat bevatten een hoge concentratie aan actieve ingrediënten die op een dieper niveau door de huid worden opgenomen.

Ik gebruik het Q10 anti-age concentraat van Balea. Dit anti-ageconcentraat vermindert de diepte van rimpels en verhoogt de elasticiteit en stevigheid van de huid. Er zit ook vitamine E in wat de bescherming van de huid tegen UV-gerelateerde invloeden van buitenaf ondersteunt. Het concentraat ruikt heerlijk en geeft mijn huid een hydraterend gevoel. Door de Shambrilla-olie is dit concentraat wel wat vetter waardoor ik het niet aanraad om het concentraat overdag te gebruiken. Daarom gebruik ik het in de avond. Na het gebruik van het concentraat, gebruik ik geen nachtcrème meer.

Dit anti-ageconcentraat van Balea is te koop bij de DM in Duitland.

Stap 3: Nachtcrème

Een goede nachtcrème moet de huid hydrateren en herstellen. Afhankelijk van wat jouw huid nodig heeft, kies je een passende nachtcrème.

Ik gebruik de Nachtcrème van Balea voor de droge en gevoelige huid. Voor mijn huid doet deze crème net te weinig. Zodra deze op is, ga ik dan ook op zoek naar een andere nachtcrème die beter bij mijn huid past. De crème hydrateert goed maar voor mijn gevoel is dat voor korte duur. Voor mijn droge huid heb ik net wat meer nodig.

Deze nachtcrème van Balea is te koop bij de DM in Duitland.

Dit was de volgorde van mijn dagelijkse skincare routine. Ongeveer 1 keer in de maand gebruik ik ook nog een gezichtsmasker. Soms iets vaker als ik het gevoel heb dat mijn huid dat kan gebruiken.

Ik gebruik meestal verschillende gezichtsmaskers. Gewoon om uit te proberen en als ik een masker fijn vind, koop ik het vaker. Regelmatig gebruik ik de gezichtsmaskers van Balea omdat ik hier echt heel tevreden over ben. Wil je meer weten over gezichtsmaskers van Balea? Ik heb over drie verschillende maskers een review geschreven. Je leest het review hier.

Zodra mijn peeling en nachtcrème op is, wil ik andere gaan uitproberen. Heb jij tips voor een goede exfoiliant en nachtcrème? Laat het weten in de comments!

Liefs Patries

2 gedachtes over “Mijn skincare routine: welke stappen ik volg voor mijn gezichtsverzorging

  1. Tineke Rous- de Vries zegt:

    Bedankt voor je inzichtelijke artikel over huidverzorging. Als schoonheidsspecialiste en orthomoleculair voedingsadviseur behandel ik vaak cliënten met vergelijkbare problemen, zoals huidproblemen gerelateerd aan voeding en levensstijl. Ik ben het eens met je punten over de belangrijkheid van goede huidverzorging en wil graag toevoegen dat een combinatie van de juiste producten en een gebalanceerd dieet essentieel is voor een gezonde huid.

    In mijn praktijk heb ik ontdekt dat het aanpassen van zowel de externe als interne factoren, zoals voeding, een sleutelrol speelt in effectieve huidverzorging. Dit lijkt aan te sluiten bij wat je besprak.

    Nogmaals bedankt voor het delen van je inzichten. Ik kijk uit naar meer van je posts!

    Vriendelijke groeten,
    Tineke

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.